Over ons

Second Face

Second Face is een Nijmeegs amusementsorkest met een bigbandbezetting. De band is ontstaan uit het in 1984 opgerichte Brakkensteinse dweilorkest de Brakkendweilers.

Na tien jaar alleen dweilmuziek maken wilden deze pretmuzikanten meer dan alleen maar dweilen. Ze vormden zich om tot een amusementsorkest met de toepasselijke naam Second Face.

In de loop der jaren zijn er wisselingen geweest in de bezetting en kwamen er veel muzikanten van buiten de wijk Brakkenstein meedoen. Een groot deel echter van de oorspronkelijke leden speelt nog steeds in de huidige samenstelling.

Het orkest heeft een bigband-bezetting met verschillende blazerssecties rond een sterk en stuwend combo. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit heerlijke swingnummers, van cha-cha-cha’s, foxtrots, walsen en tango’s tot jazz, soul en rock-‘n-roll. Ook de huidige popmuziek zit in het repertoire; allemaal gewoon lekkere dansbare muziek voor iedereen.

 

 

27aa18_0b122be05eda4eeda31b4a12849f78ef

Jaarlijks verzorgen wij  bij diverse gelegenheden zo’n zes tot acht optredens. Zo spelen wij vaak in wijk- en zorgcentra. Maar ook bij de Vierdaagse, in de Nijmeegse Schouwburg, in een feesttent of bedrijfsruimte, of bij een braderie voelt Second Face zich prima thuis! Bovendien organiseren wij bij gelegenheid zelf een gevarieerde muziek- annex feestavond met verschillende gastoptredens.

Zo vierden wij bijvoorbeeld op 10 mei 2014 het dertigjarig bestaan van onze band samen met optredens van het orkest Divers uit Middelaar, het smartlappenkoor De Kleppers en het feestorkest De Uit je dak-kapel.

Dit alles neemt trouwens niet weg dat een deel van onze muzikanten nog steeds in diverse settings, zoals Netternaost en de Pommerenband, met onuitblusbaar vuur ook nog dweilmuziek blijft maken.